Versiunea română Magyar verzió English
Pagina principală
Despre noi
Programe
Publicaţii
Media
Contact
 
Stiri şi evenimente
Programul Spații Verzi - Premiul pentru cel mai bun program comunitar - la Gala Oameni pentru Oameni 2010-03-16  

Gala Oameni pentru Oameni a acordat premiul pentru cel mai bun program comunitar companiei MOL România pentru derularea programului Spaţii Verzi

  În cadrul Galei Oameni Pentru Oameni, care a avut loc joi, 11 martie    2010, programul Spaţii Verzi a primit premiul Cel mai bun program comunitar decernat în cadrul categoriei celor mai de impact proiecte de implicare socială ale mediului de afaceri.
 „Acum cinci ani am dat unda verde pentru lansarea programului Spaţii Verzi, prin care MOL Romania sprijina ONG-uri in crearea şi reabilitarea spaţiilor verzi urbane şi a ariilor protejate. Putem spune cu fermitate că acest program este de mare succes. Le multumesc tuturor celor implicati in cadrul programului în special Fundaţiei pentru Parteneriat care ne-a fost alăluri de la început în derularea şi realizarea acestui proiect de responsabilitate, mulţumim curatorilor, juriului fundaţiei, dar si juriului Galei Oameni pentru Oameni, care a decis ca acest program important pentru noi sa fie castigator," a declarat Szabolcs I. Ferencz, CEO MOL Romania.

„Programul Spaţii Verzi este unul de suflet pentru noi si ne bucuram ca suntem implicati in derularea sa inca de la bun inceput. Suntem mandri de acest program, in care am pus foarte multa pasiune, de aceea premiul obtinut in cadrul Galei Oameni pentru Oameni ne este cu atat mai drag", declară László Potozky, directorul Fundaţiei Pentru Parteneriat.
Programul Spaţii Verzi a fost initiat de MOL Romania in 2006 pentru a sprijini ONG-uri în activităţile lor de reabilitare creare si dezvoltare a spaţiilor verzi cu funcţii comunitare, precum şi promovarea, popularizarea ariilor protejate din România cu scopul de a ridica nivelul de acceptare a acestora în rândul comunităţiilor locale.
Punctul forte al proiectelor finanțate în cadrul ediției 2009 a programului l-a reprezentat implicarea masivă comunităţilor, fapt dovedit prin următoarele date statistice:
• implicarea a peste 27 000 de persoane în derularea celor 59 de proiecte
• înfiinţarea şi reamenajarea a 28.455 m2 de spaţii verzi urbane
• plantarea a peste 6.200 de pomi şi arbuşti şi a peste 3.800 de răsaduri de flori
• amenajarea a 9 poteci tematice, a 3 expoziţii permanente şi a unui centru de vizitare
• organizarea Zilei Biodiversităţii în 3 arii protejate şi a zilei rezervaţiei în 6 locaţii
• promovarea și creștrerea gradului de acceptare a 6 Parcuri Naționale, a 4 Parcuri Naturale și a 17 arii protejate categoria IV IUCN

Gala Oameni pentru Oameni este organizată de către Asociația pentru Relații Comunitare împreună cu Camera de Comerț Americană din România. Gala s-a aflat la cea de-a 7 a editie si reprezintă cel mai important concurs national care premiaza implicarea sociala a companiilor, a cetatenilor si a organziatiilor neguvernamentale.

 

 


<< Înapoi
Despre noi   Programe Publicaţii Media Contact
Hartă site
Istoric
Misiune / obiective
Conducerea fundaţiei
Echipa
Premii
Rapoarte anuale
Membră EP
Statistici finanţări
Strângere de fonduri
Finanţatorii noştri
Parteneri
Programe în desfăşurare
Programe finalizate
Cărţi
Broşuri
Apariţii în presă
Parteneri media
Comunicate de presă
Date de contact
Message box
Vizitatori: 5385529