Versiunea română Magyar verzió English
Pagina principală
Despre noi
Programe
Publicaţii
Media
Contact
 
Stiri şi evenimente
Programul Spații Verzi - componenta Arii Naturale Protejate 2021-05-03  

 

In anul 2020, Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România, in urma situaţiei de urgenţă datorată pandemiei de COVID-19, au luat decizia de  suspendare a implementării programului dar s-a decis ca organizaţiile care au fost selectate pentru finanţarea proiectelor depuse în anul 2020 să aibă posibilitatea de a le implementa în anul 2021, cu condiţia ca până atunci situaţia în ţară să revină la normal.

La începutul anului 2021, în contextul celui de-al treilea val al pandemiei, a devenit evident că proiectele care aveau prevăzute preponderent activități cu implicarea unui număr mare de copii și tineri - nu ar putea fi implementate fără mari riscuri pentru participanți. Această situație era caracteristică mai ales proiectelor din componenta Spații Verzii Urbane. Ca urmare, proiectele din această componentă nu au mai fost implementate. În schimb, s-a decis contractarea proiectelor din componenta Arii Protejate, care, prin natura lor, se puteau implementa mai ușor cu respectarea regulilor impuse de pandemie.  Mai mult, suma alocată componentei Spații verzi urbane a fost redirecționată către 7 proiecte noi legate de arii protejate.  Acestora li s-au adaugat cele 18 proiecte selectate în anul 2020, în cazul cărora ONG-urile responsabile de implementare au fost de acord să ajusteze conținutul și bugetul astfel încât să poată răspunde condițiilor din 2021.

Astfel, s-a ajuns la situația în care în acest an, prin componenta de Arii Protejate ale programului Spatii verzi au fost finanțate 25 de proiecte în valoare totală de 772.236 RON.

 


<< Înapoi
Despre noi   Programe Publicaţii Media Contact
Hartă site
Istoric
Misiune / obiective
Conducerea fundaţiei
Echipa
Premii
Rapoarte anuale
Membră EP
Statistici finanţări
Strângere de fonduri
Finanţatorii noştri
Parteneri
Programe în desfăşurare
Programe finalizate
Cărţi
Broşuri
Apariţii în presă
Parteneri media
Comunicate de presă
Date de contact
Message box
Vizitatori: 5571087