Versiunea română Magyar verzió English
Pagina principală
Despre noi
Programe
Publicaţii
Media
Contact
 
Stiri şi evenimente
MOL România și Fundația pentru Parteneriat oferă finanțare în valoare de peste 840.000 de lei pentru proiecte de mediu prin programul Spații Verzi 2022-01-28  

 

 

Noutăți în cadrul Programului Spații Verzi 2022

Față de ediția anterioară a programului, finanțarea acordată proiectelor din cadrul componentei Arii Naturale Protejate a fost majorată de la 26.000 de lei/proiect la 35.000 de lei/proiect.

În contextul pandemiei de coronavirus, componenta Spații Verzi Urbane a programului a fost suspendată din cauza faptului că proiectele aveau prevăzute preponderent activități care vizau implicarea unor grupuri mari de copii şi tineri. În locul acesteia a fost introdusă o nouă componentă, și anume Pemacultură în zone urbane, care vine în sprijinul dezvoltării agriculturii durabile în orașe și în zone extravilane, prin implicarea comunitățiilor locale.

Permacultura este o metodologie cu ajutorul căreia pot fi concepute habitate umane integrate, în armonie cu cele naturale, rezultând un teritoriu utilizat de o comunitate, care construiește și se dezvoltă integrându-se armonios în mediu, imitând formele și modul de relaționare din microclimatul în care trăiește. Totodată, aduce împreună grădinari urbani și consumatori pentru a servi acestui scop.

Mai multe detalii despre program pot fi găsite pe siteurile: www.spatiiverzi.org.rowww.molromania.ro

Cererea de finanţare şi Ghidul solicitantului pot fi descărcate de aici.


<< Înapoi
Despre noi   Programe Publicaţii Media Contact
Hartă site
Istoric
Misiune / obiective
Conducerea fundaţiei
Echipa
Premii
Rapoarte anuale
Membră EP
Statistici finanţări
Strângere de fonduri
Finanţatorii noştri
Parteneri
Programe în desfăşurare
Programe finalizate
Cărţi
Broşuri
Apariţii în presă
Parteneri media
Comunicate de presă
Date de contact
Message box
Vizitatori: 5571114