Versiunea română Magyar verzió English
Pagina principală
Despre noi
Programe
Publicaţii
Media
Contact
 
Stiri şi evenimente
Competiția „Arborele anului în România" și-a desemnat finaliștii 2010-09-09  

Competiția „Arborele anului în România" și-a desemnat finaliștii

Competiţia „Arborele anului", derulată în premieră în România de către Fundaţia pentru Parteneriat din Miercurea Ciuc, şi-a desemnat finaliştii, care urmează să fie votaţi online, în următoare perioadă.
Un juriu naţional format din jurnalişti, activişti de mediu, botanişti sau specialişti silvici au ales, din cei 87 de arbori înscrişi, un număr de 12 finalişti, care au acces în faza superioră a competiţiei. Finaliştii competiţiei sunt patru stejari, trei tei şi câte un platan, un brad, un fag, un păr şi un nuc, din judeţele Harghita, Gorj, Iaşi, Arad, Satu Mare, Brăila, Mureş, Sibiu, Cluj şi Prahova.
Printre copacii aleşi de juriu pentru faza finală a concursului se numără Teiul lui Eminescu din Iaşi, teiul din localitatea harghiteană Inlăceni în care sătenii au prins clopotul bisericii atunci când lăcaşul de cult a fost ars, stejarul regelui din Pecica sau bradul de 500 de ani din judeţul Sibiu.
Fişierele cu cei 12 finalişti vor fi postate, începând cu data de 10 septembrie, pe site-ul www.arboreleanului.ro şi, timp de 50 de zile, oricine va putea să-şi exprime votul online pentru arborele preferat. Câştigător va fi desemnat acel arbore care va întruni cel mai mare număr de voturi până în data de 31 octombrie.

 

 

 


<< Înapoi
Despre noi   Programe Publicaţii Media Contact
Hartă site
Istoric
Misiune / obiective
Conducerea fundaţiei
Echipa
Premii
Rapoarte anuale
Membră EP
Statistici finanţări
Strângere de fonduri
Finanţatorii noştri
Parteneri
Programe în desfăşurare
Programe finalizate
Cărţi
Broşuri
Apariţii în presă
Parteneri media
Comunicate de presă
Date de contact
Message box
Vizitatori: 5385606