Fundația pentru Parteneriat

Spații Verzi

SPAȚII VERZI

Programul Spații Verzi
a fost lansat de MOL Romania în colaborare cu Fundaţia pentru Parteneriat în 2006 prin programul pilot denumit "Școli pentru mediu" - program ce a urmărit implicarea copiilor și a tinerilor în proiecte de împădurire şi de amenajare a spațiilor verzi.
După succesul programului pilot colaborarea între MOL România și fundația noastră s-a pus pe baze noi, astfel în 2022 a fost lansat pentru al 16-lea an consecutiv, concursul de proiecte pentru programul Spaţii Verzi.


Componenta de finanţare Arii Naturale Protejate urmăreste promovarea şi popularizarea ariilor protejate din România cu scopul de a ridica nivelul de acceptare a acestora în rândul comunităţilor locale prin intermediul implicării ONG-urilor şi şcolilor, a comunităţilor locale precum si a custozilor/administratorilor de arii protejate.

În cadrul componentei Spatii Verzi Urbane s-a acordat finanțare proiectelor care își propuneau reabilitarea sau crearea de spații verzi şi desfăşurarea activităţilor de educaţie ecologica în rândul comunităţilor locale, derulate de ONG-uri în parteneriat cu diferite instituţii.

Începând cu anul 2018 în cadrul componentei Spaţii Verzi Urbane s-a acordat finanţare şi pentru o nouă categorie de proiecte: Programe organizate cu prilejul Săptămânii Europene a Mobilităţii pentru un stil de viaţă eco-conştient.

Din păcate, în urma situației cauzate de pandemia Covid 19 componenta Spații Verzi Urbane, datorită specificului acestei componente, care avea prevăzut preponderent activităţi cu implicarea de grupuri mari de copii şi tineri nu mai putea fi implementat fără mari riscuri pentru participanţi. Din aceasta cauză componenta Spații Verzi Urbane a fost sistată. 

Începând din 2022 programul are o nouă componentă, Permacultură în Zone Urbane prin care se acordă finanțare pentru dezvoltarea și implementarea unor proiecte de permacultură în orașe și în imediata vecinătate a acestora prin implicarea comunităţilor locale, conforme cu principiile permaculturii. 

Rezultatele cumulative ale programului în perioada 2006-2022:

 

În meniul alăturat "Descărcare documente" pot fi descărcate următoarele:

 

Pentru mai multe informaţii vizitaţi website-ul programului la www.spatiiverzi.org.ro.