Versiunea română Magyar verzió English
Pagina principală
Despre noi
Programe
Publicaţii
Media
Contact
 
Programe
Moștenire Vie

MOȘTENIRE VIE

"Moştenire Vie" a fost un program de finanțare și de dezvoltare a capacităților, care a urmărit stimularea dezvoltării comunitare în Sud Estul Europei prin promovarea unor inițiative ce țin de valorificarea durabilă a resurselor culturale și naturale locale.

În România, Programul "Moștenire Vie" a fost implementat de către Fundația pentru Parteneriat (FP) si Fondul de Dezvoltare a Euroregiunii Carpatice - Fundația Carpatică România (FDEC) în parteneriat cu Fundația Regelui Baudouin din Belgia (KBF).

Scopul programului a fost sprijinirea dezvoltării comunitare pe termen lung prin implicarea comunității în identificarea, conservarea și valorificarea continuă a resurselor culturale şi naturale locale.

Programul a avut o componentă de finanțare destinată sprijinirii proiectelor pilot, o componentă de dezvoltare a capacităților prin instruire, asistență tehnică, informare și sprijin pentru beneficiarii existenți și potenţiali ai finanțării.

Programul Moștenire Vie a ajutat comunitățile cu care a lucrat să vadă în tradiții, în valori locale o resursă pentru dezvoltarea lor viitoare, un factor de schimbare, nu doar trecutul. Comunitățiile au fost încurajate să își definească singure elementele de valori locale pe care au dorit să le pună în valoare.

Prin intermediul programului au fost finanţate 40 de proiecte în valoare totală de peste 993.000 RON.

Paleta proiectelor de succes derulate în cadrul programului a fost foarte variată. Astfel s-a renovat vestita Strada Sforii din Brașov, s-a construit primul muzeu al apelor minerale din România la Tușnad, comuna Dumbrăvioara din județul Mureș a fost proclamată ca „Sat al berzelor", și enumerarea ar putea continua.


<< Înapoi


Foto
Despre noi   Programe Publicaţii Media Contact
Hartă site
Istoric
Misiune / obiective
Conducerea fundaţiei
Echipa
Premii
Rapoarte anuale
Membră EP
Statistici finanţări
Strângere de fonduri
Finanţatorii noştri
Parteneri
Programe în desfăşurare
Programe finalizate
Cărţi
Broşuri
Apariţii în presă
Parteneri media
Comunicate de presă
Date de contact
Message box
Vizitatori: 5571028