Versiunea română Magyar verzió English
Pagina principală
Despre noi
Programe
Publicaţii
Media
Contact
 
Programe
Atitudine și implicare

 ATITUDINE SI IMPLICARE (ediţia a II-a)

Fundaţia pentru Parteneriat lansează a doua ediţie a programului de finanţare „ATITUDINE ŞI IMPLICARE" destinat organizaţiilor neguvernamentale de mediu din România.

Scopul programului este creşterea angajamentului civic şi participarea publică efectivă în luarea deciziilor de mediu prin creşterea capacităţii organizaţiilor neguvernamentale de mediu în activităţi de advocacy şi watchdog şi în organizarea de campanii şi acţiuni legate de probleme sau conflicte concrete de mediu.

Misiunea programului este de a înlesni, de a întări şi de a sprijini activităţile de tip advocacy şi watchdog ale ONG-urilor de mediu din România cu scopul de a mări contribuţia acestor organizaţii la dezvoltarea politicilor de mediu, precum şi în ceea ce priveşte monitorizarea implementării legislaţiei naţionale şi a UE din domeniul protecţiei mediului.

Programul beneficiază de cofinanţare din partea Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe şi ca atare doreşte să contribuie la sporirea responsabilităţii, transparenţei şi eficienţei instituţiilor publice cât şi la întărirea suportului civic, promovând democraţia printre cetăţeni şi angrenând/implicând şi alţi factori interesaţi.

Obiectivele principale ale programului:
• Crearea şi întărirea reţelelor de advocacy şi watchdog privind mediul în România;
• Îmbunătăţirea implementării legislaţiei de mediu prin activităţi de conştientizare monitorizare şi responsabilizare la nivel local şi naţional;
• Analiza politicilor de mediu şi iniţierea dialogului cu privire la acestea între ONG-uri şi organele decizionale;
• Conştientizarea şi luarea de atitudine împotriva iniţiativelor ilegale şi/sau dăunătoare mediului prin implicare publică;
• Îmbunătăţirea lucrului în reţea a organizaţiilor de mediu în activităţi de advocacy şi watchdog.

Pe lângă componenta de finanţare, programul include şi componente de dezvoltare a capacităţilor şi de lucru în reţea (networking).
Prin intermediul primei ediţii a programului (2006-2010) au fost finanţate 37 de proiecte de advocacy şi watchdog ]n valoare totala de 534 343 RON.

Mai multe despre rezultatele acestor proiecte în publicaţia ce poate fi consultată aici.

 

În cadrul ediţiei 2012 al programului din 83 de proiecte depuse (inclusiv proiectele de urgenţă) 18 au obţinut finanţare în valoare totală de 547.242 RON.

Lista proiectelor finanţate în anul 2012 şi 2013 poate fi consultată aici.

 


<< Înapoi


Despre noi   Programe Publicaţii Media Contact
Hartă site
Istoric
Misiune / obiective
Conducerea fundaţiei
Echipa
Premii
Rapoarte anuale
Membră EP
Statistici finanţări
Strângere de fonduri
Finanţatorii noştri
Parteneri
Programe în desfăşurare
Programe finalizate
Cărţi
Broşuri
Apariţii în presă
Parteneri media
Comunicate de presă
Date de contact
Message box
Vizitatori: 5571119