Versiunea română Magyar verzió English
Pagina principală
Despre noi
Programe
Publicaţii
Media
Contact
 
Media
Apariţii în presă
Vizitatorii Rezervaţiei Tâmpa pot primi informaţii despre zonă prin smartphone 2014-07-10  

Vizitatorii Rezervaţiei Tâmpa pot primi informaţii despre zonă prin smartphone

Din această lună, conducerea Agenţiei Metropolitane Braşov a lansat un proiect care oferă locuitorilor Braşovului şi turiştilor posibilitatea de a accesa mai multe informaţii despre Aria Protejată Muntele Tâmpa prin intermediul codurilor QR (quick res­ponse code), ce dau posibilitatea obţinerii de informaţii prin scanarea unui cod matrice bidimensional. 

Astfel, a declarat coordonatorul proiectului, Dorina Mihai, amatorii de drumeţii montane vor avea posibi­litatea de a afla, cu ajutorul telefoanelor mobile inteligente, care sunt căile de acces înspre şi pe Muntele Tâmpa, traseele turistice din aria protejată, informaţii despre biodiversitatea re­zervaţiei şi importanţa acesteia pentru comunitate. 

Informaţiile de tip text, în limbile română şi engleză, sunt însoţite de imagini şi de harta arealului protejat. Această modalitate de prezentare a informaţiilor face parte din proiectul „Zilele Ariei Protejate Muntele Tâm­pa”, finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România prin programul Spaţii Verzi - componenta Arii Naturale Protejate, fiind imple­mentat de Agenţia Metropolitană Braşov pentru perioada mai-septem­brie 2014. Valoarea totală a proiectului este de 20.753,50 lei, din care suma alocată de finanţator este de 15.490,70 lei. Acţiunea se desfăşoară în parte­neriat cu Primăria Braşov şi RAT Braşov. 

QR code-urile vor fi afişate în zonele frecventate de turişti, respectiv Centrul Istoric, unele linii RAT sau pe Aleea Tiberiu Brediceanu. De ase­menea, în staţiile RAT vor exista afişe de unde braşovenii vor putea afla ce au voie şi ce nu au voie să facă în situl Natura 2000.

„Ne propunem să diversificăm instrumentele prin care locuitorii municipiului Braşov şi turiştii care vizitează zona sunt informaţi asupra frumuseţii şi biodiversităţii rezer­vaţiei naturale situate chiar în mijlocul oraşului. Prin intermediul unor proiecte finanţate imple­mentăm soluţii inovatoare cu scopul de a conştientiza comunitatea asu­pra păstrării stării de conservare a mediului şi habitatelor din ariile protejate, de conştientizare a local­nicilor şi turiştilor despre efectele negative asupra stării de conservare a biodiversităţii pe care le pot pro­voca prin acţiuni proprii”, a declarat Dragoş David, directorul Agenţiei Metropolitane Braşov.  (Radu COLŢEA)

Publicat in: Cotidianul Transilvania Expres nr. 6351 din 10 Iul 2014

 


<< Înapoi
Despre noi   Programe Publicaţii Media Contact
Hartă site
Istoric
Misiune / obiective
Conducerea fundaţiei
Echipa
Premii
Rapoarte anuale
Membră EP
Statistici finanţări
Strângere de fonduri
Finanţatorii noştri
Parteneri
Programe în desfăşurare
Programe finalizate
Cărţi
Broşuri
Apariţii în presă
Parteneri media
Comunicate de presă
Date de contact
Message box
Vizitatori: 5571102