Versiunea română Magyar verzió English
Pagina principală
Despre noi
Programe
Publicaţii
Media
Contact
 
Media
Apariţii în presă
47 proiecte de mediu vor fi finanţate cu 640.000 lei, în cadrul Programului Spaţii Verzi 2015-04-10  

Un număr de 47 de proiecte de mediu vor fi finanţate de către MOL România şi Fundaţia pentru Parteneriat din Miercurea Ciuc, cu suma de 640.000 lei, în cadrul Programului ''Spaţii Verzi', ajuns la cea de-a zecea ediţie.

Reprezentanţii Fundaţiei pentru Parteneriat din Miercurea Ciuc au declarat, pentru AGERPRES, că în cadrul componentei 'Spaţii Verzi Urbane' au fost depuse 86 de cereri de finanţare şi au fost selectate 25 de proiecte, care se vor desfăşura în 17 judeţe ale ţării. Organizaţiile câştigătoare vor reamenaja curţi de instituţii şcolare, de biblioteci, parcuri publice sau curţi ale centrelor de copii. Două dintre proiectele selectate se vor desfăşura în grădini botanice.
''Prin activităţile acestor proiecte vor fi plantaţi peste 4.000 de arbori şi arbuşti şi în jur de 7.500 de flori, pe o suprafaţă de 27.690 mp de spaţii verzi. Aceste terenuri vor deveni spaţii de desfăşurare a unor activităţi de conştientizare de protecţia mediului, în special pentru elevi', au precizat reprezentanţii Fundaţiei pentru Parteneriat.
În cadrul celei de-a doua componente a Programului 'Spaţii Verzi', respectiv 'Arii Naturale Protejate', au fost depuse 60 de proiecte iar 22 dintre acestea au fost selectate pentru finanţare şi se vor derula în 11 judeţe din ţară.
Câştigătorii au obţinut fonduri pentru activităţi tip Junior Ranger, amenajare de poteci tematice, organizare de evenimente precum 'Ziua Rezervaţiei', 'Ziua Biodiversităţii', expoziţii şi amenajarea unor centre de vizitare.
Potrivit sursei citate, în cele nouă ediţii anterioare ale programului Spaţii Verzi, desfăşurate în perioada 2006-2014, s-au implicat peste 150.000 de participanţi. Proiectele finanţate au 'înverzit' o suprafaţă de circa 400.000 de metri pătraţi. De asemenea, Spaţii Verzi a sprijinit 147 de proiecte de popularizare a importanţei ariilor protejate, prin activităţi variate: crearea sau amenajarea unor centre de vizitare a ariilor protejate, organizarea taberelor Junior Ranger - în care copiii au fost îndrumaţi în domeniul protecţiei şi conservării patrimoniului natural, înfiinţarea de poteci tematice în scop educaţional.
Fundaţia pentru Parteneriat din Miercurea Ciuc este una dintre cele mai mari finanţatoare a proiectelor de mediu din România. În cei 16 ani de activitate, Fundaţia pentru Parteneriat a finanţat 1002 proiecte, în valoare totală de aproape 39 de milioane de lei.
AGERPRES (AS-autor: Gina Ştefan)
10 aprilie 2015

 


<< Înapoi
Despre noi   Programe Publicaţii Media Contact
Hartă site
Istoric
Misiune / obiective
Conducerea fundaţiei
Echipa
Premii
Rapoarte anuale
Membră EP
Statistici finanţări
Strângere de fonduri
Finanţatorii noştri
Parteneri
Programe în desfăşurare
Programe finalizate
Cărţi
Broşuri
Apariţii în presă
Parteneri media
Comunicate de presă
Date de contact
Message box
Vizitatori: 4623304