Versiunea română Magyar verzió English
Pagina principală
Despre noi
Programe
Publicaţii
Media
Contact
 
Media
Apariţii în presă
Un deceniu de „Spaţii Verzi” 2015-12-18  

Un deceniu de „Spaţii Verzi"

18 decembrie 2015

„Spații Verzi", cel mai vechi program de responsabilitate socială al MOL România, desfăşurat împreună cu Fundația pentru Parteneriat, împlineşte un deceniu de existenţă. Prin intermediul acestei platforme au fost plantaţi 69.000 de pomi și arbuști, au fost reabilitate terenuri cu o suprafaţă de 428.000 de metri pătraţi și au fost amenajate 71 de poteci tematice în ariile naturale protejate.

În cei zece ani de la lansarea programului „Spaţii Verzi", MOL România şi Fundaţia pentru Parteneriat au finanţat 424 de proiecte, cu o sumă totală ce depăşeşte 4,8 milioane de lei. În acţiunile de creare şi re-creare a spaţiilor verzi și de promovare a ariilor naturale protejate au fost implicaţi peste 170.000 de copii şi tineri, care au avut astfel ocazia de a învăţa, dar şi de a contribui în mod direct la activităţi menite să protejeze mediul.

Programul „Spații Verzi" este o iniţiativă comună a MOL România şi a Fundaţiei pentru Parteneriat, lansată în 2006 sub forma unui program de granturi ce a urmărit implicarea copiilor şi a tinerilor în proiecte de amenajare a spaţiilor verzi. Programul se desfăşoară sub forma unui concurs anual de proiecte, care sînt derulate de asociațiile și organizațiile care primesc finanțări.  Programul este structurat pe două arii majore: Spaţii Verzi Urbane și Arii Naturale Protejate.

În cadrul componentei Spaţii Verzi Urbane sînt căutate şi recompensate acele proiecte care au ca scop reabilitarea sau crearea de suprafeţe înverzite şi desfăşurarea activităţilor de educaţie ecologică în rîndul comunităţilor locale, derulate de ONG-uri în parteneriat cu diferite instituţii. În cadrul componentei Arii Naturale Protejate sînt finanţate proiecte care urmăresc promovarea şi popularizarea ariilor protejate din România, cu scopul de a îmbunătăţi nivelul de acceptare a acestora în rîndul comunităţilor locale prin intermediul implicării ONG-urilor şi şcolilor, al comunităţilor locale, precum şi al administratorilor de arii protejate.

Bugetul anual alocat programului de către MOL România este de 670.000 de lei, suma maximă ce poate fi alocată unui proiect pentru reabilitarea sau crearea spaţiilor verzi urbane fiind de 9.000 de lei. În cazul proiectelor pentru popularizarea ariilor protejate, nivelul maxim de finanţare individuală este de 20.000 lei.

http://ziarulfaclia.ro/un-deceniu-de-spatii-verzi/

 


<< Înapoi
Despre noi   Programe Publicaţii Media Contact
Hartă site
Istoric
Misiune / obiective
Conducerea fundaţiei
Echipa
Premii
Rapoarte anuale
Membră EP
Statistici finanţări
Strângere de fonduri
Finanţatorii noştri
Parteneri
Programe în desfăşurare
Programe finalizate
Cărţi
Broşuri
Apariţii în presă
Parteneri media
Comunicate de presă
Date de contact
Message box
Vizitatori: 5571083